Reformierakond tellib, mina maksan

Orav  Foto: Anti Veermaa
Vilja Kiisler • 4. jaanuar 2018 kell 6:22

Et omade poolt – suuresti ebaõiglaselt – maatasa tehtud Hanno Pevkur veel üldse midagi ette võtab, on ju iseenesest tore, sest tegelikult ei oota keegi temalt enam mitte midagi. Erakonna asju küsitakse juba praegu Kaja Kallase käest. Pevkur on dead man.

Samas, viimased päevad erakonnajuhi ametis võiksid olla väärikad. Oravkonna raudvara Rein Langi palkamine maksumaksja raha eest Reformierakonna programmi koostama on näotu samm, mis jätab laia läraka nii Pevkuri muidu üsnagi kenale kuuele ning vanameister Langist mulje, et tollel on nälg majas, vaja viimnegi kopikas üles korjata, mille erakond suudab kukrusse korraldada. Rahahäda ilmselt siiski pole – Lang ei saanud ju Nortalist kinga, vaid püüab oma võimeid edaspidi jagada kahe ametikoha vahel, nagu ta teatas.

Noh, erakonna programmi uuendamisel võib Langist tõesti abi olla. Langil on terav mõistus ja terved poliitilised instinktid – seda hoolimata sellest, et ta ise eriline häältemagnet pole olnud. Eelmiste kohalike valimiste 29 hääle pärast on tema kallal tänitatud küllalt.

Ainult et – rahakotte segi ajada ikka ei sobi. Pevkur pole mitte ainult Reformi juht, vaid ka riigikogu aseesimees. Oravate heaks tehtava töö eest tuleks Langile ikka oravate rahaga maksta, mitte minu, st maksumaksja omaga. Langi ei võeta mitte Reformi, vaid riigikogu kantselei palgale. Mina kui maksumaksja trambin selle peale jalgu ja ütlen: mehed, kus mõistus? Korruptsioon on Keskerakonna teine nimi, teate ju hästi – kui tahate neile seda meelde tuletada, kuis saate siis ise samasugustes räpastes saabastes ringi kolistada?

Ja tegelikult võiks Rein Lang ju omasid aidata heast tahtest ja isegi täitsa tasuta.

Hetkel kuum