Riho Paramonov • 7 jaanuar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

Riho Paramonov: paneme Kelly mängu sisse!

Meil on nimesid, kellest lugusid jutustada, ja neid, kes oskavad neid sobivasse keelde panna – arendame Eesti videomängutööstust, kirjutab ajakirjanik Riho Paramonov arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Riho Paramonov.  Foto: Erakogu

Jälgides Kelly Sildaru võidukat sportlasteed, tekkis mõte, miks ei võiks Eesti riik sellest kasu lõigata. Videomängu abil. Mullu tuli ZA/UM välja oma videomänguga “Disco Elysium” (DE), tekitades paraja maavärina. Öeldagu mis tahes, kuid DE oli täielik üllatus, edulugu, mis suures ulatuses defineeris (kultuuri)aasta. Edasine tõestas, et tegu pole mingi suvalise hea mängu, vaid esmaklassilise, lausa teedrajava tootega. Ja sellise toote taga oleme meie – eestlased!

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum