Ailar Väärtmaa • 26. detsember 2020 kell 10:00
Arvamused
Ainult tellijale

Ailar Väärtmaa: sulatame pekki ja säästame miljoneid

Foto: Marie-Helene J

Liigsest kehakaalust tingitud tervisehädad ja enneaegne surm jahivad aina suuremat osa Eesti elanikkonnast. Ometi erinevalt koroonaviirusest ei taha keegi selle teemaga tegeleda. Vale elustiil viib maksumaksjate ja tööandjate rahakottidest sadu miljoneid eurosid, kirjutab Converse´i Balti brändijuht Ailar Väärtmaa arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

2018. aastal tehtud Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringu andmetel on 40% Eesti meestest ja 26% naistest ülekaalulised ning 21% meestest ja 18% naistest rasvunud. Ehk 61% meestest on liiga rasked ja 44% naistest.

See puudutab ka meie lapsi. Tervise Arengu Instituudi andmetel oli 2015/2016 õppeaastal 1. klassi minevatest lastest 16% ülekaalus ja 10% rasvunud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum