• OMX Baltic−0,12%308,3
  • OMX Riga−0,02%894,18
  • OMX Tallinn0,12%2 095,07
  • OMX Vilnius0,05%1 202,87
  • S&P 5000,36%6 027,56
  • DOW 300,23%42 861,27
  • Nasdaq 0,33%19 655,84
  • FTSE 1000,24%8 853,08
  • Nikkei 2250,32%38 211,51
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,18
  • EUR/RUB0,00%89,64
  • OMX Baltic−0,12%308,3
  • OMX Riga−0,02%894,18
  • OMX Tallinn0,12%2 095,07
  • OMX Vilnius0,05%1 202,87
  • S&P 5000,36%6 027,56
  • DOW 300,23%42 861,27
  • Nasdaq 0,33%19 655,84
  • FTSE 1000,24%8 853,08
  • Nikkei 2250,32%38 211,51
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,88
  • GBP/EUR0,00%1,18
  • EUR/RUB0,00%89,64
  • 07.02.24, 08:00

Väike ettevõte on suurest olulisemgi

Tänavu järjekordselt ilmuv edukaid Eesti väikeettevõtteid reastav Gaselli TOP kummutab nii mõnegi väärarusaama, kirjutab Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel.
Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel
  • Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel
  • Foto: Raul Mee
Esmalt see, et Eesti majandus on väliskapitali kontrolli all. Ehkki avalikkuse ees esinevad arvamusliidriteks kujunenud rahvusvaheliste suurfirmade Eesti esinduste ja käibelt suurimate (või ka kasumilt, st pangad!) juhid, tuleb gasellide puhul otsida välisomanikke tikutulega.

Seotud lood

SUUR TOP
  • 07.02.24, 14:57
Gaselli TOP: kiirete ja vihaste mass paisus 1900 firmani
“Nagu klassikud ütlevad, ise peab ka pingutama!”
Tänavune Gaselli TOP ehk kiire kasvuga ettevõtete edetabel kasvas mullusega võrreldes märkimisväärselt: kui eelmisel aastal sai gaselliks ligemale 1100 firmat, siis nüüd juba 1900.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 13:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele