• Jaga lugu:

  Müüa vana Porsche

  Monterey oksjonil läheb haamri alla uskumatult haruldane Porsche võidusõiduauto, kirjutab The Drive.

  RM Sotheby's Pebble Beachi oksjon on autohuvilistele vist parim oksjon, mida jälgida - just seetõttu, et see on osa Monterey autonädalast ja üritusel veerevad haamri alla mõned maailma haruldasimatest ja kallimatest sõidukitest. RM Sotheby’s teatas, et 2017 oli ettevõttele ajaloo edukaim, mil müüdi lausa 133 miljoni dollari eest autosid.
  Seekordne sündmus tõotab tullla isegi veel parem arvestades, et müüki läheb 1968. aasta Porsche 908 K. See on üks vähestest allesjäänud Kurzheck- ehk lühikese tagaosaga variante, mis legendaarse 908 võidusõiduprototüübi ainetel valmistati. Auto ehitati osalemisks kestvussõitudel nagu Le Mansi 24 tundi ja Nürburgringi kuue tunni sõit.
  Šassii 908-010 on üks esimesi tehasetiimi 908 masinaid, aga selle võidusõidukarjäär on isegi lühem kui auto pära, mille järgi masin nime sai. Auto võistles Spa-Francorchamps'i ringrajal 1968. aastal Porsche System Engineeringu jaoks ja roolis olid Vic Elford ja Jochen Neerpasch. Peale 32 edukat ringi vandus Porsche Belgia karmidele ilmastikuoludele alla ja libises rajalt välja.
  Pärast õnnetut võidusõitu müüdi auto Šveitsi kollektsionäärile ja seisis seejärel aastakümneid, enne kui Porsche võidusõiduekspert Dale Miller selle viimaks päästis. Miller müüs auto edasi Bill Ferrenile, kes lasi 908 K professionaalselt taastada ja võistles sellega 2004. aasta Rennsport Reunionil. Pärast seda on auto külastanud mitmeid vanadele Porschedele mõeldud üritusi Californias ja osales ka 2013. aatal Põhja-Carolina kunstimuuseumis “Porsche by Design” näitusel.
  Vanal väärikal Porschel on 3-liitrine kaheksasilindriline lamamootor, mis päästab läbi kuulsalt kaunihäälelise väljalaske valla 350 hobujõudu.
  Auto on üks esimesi väljakuulutatud müügiautosid tänavusel Monterey oksjonil, mis peetakse augustis.
  Porsche 908 KFoto: RM Sotheby's
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Metallid kukkusid halvimasse kvartalisse pärast eelmist finantskriisi
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Tööstusmetallide alamindeks on teises kvartalis langenud 26%, mis on suurima langus alates 2008. aasta lõpust. Langusele pöördusid metallid pärast Föderaalreservi 0,75protsendipunktist intressimäära tõstmist.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.