• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rikkus annab vabaduse

  Investor Jaak Roosaare võttis oma blogis kokku tema koolitusel osalenute mõtted rikkusest ja vaesusest. Inimesed leidsid, et rikkus annab vabaduse mitmeski mõttes.

  Rikkus toob kaasa suurema vabaduse. Saan ise valida oma tegevusplaani, elupaiga, inimesed kellega soovin suhelda, ja tegeleda huvitavate asjadega.
  Rikkuse kasvatamise protsess on eneseteostus. Olles ennast ise üles ehitanud on sellega koos arenenud minu iseloom, tahtejõud ja enesekindlus. Suurte asjade tegemine on kirglik ja annab energiat.
  Edukas olla on lahe. Edu köidab pilke.
  Minu jaoks on oluline olla rikas, sest tahan, et mul oleks enda ja oma pere jaoks palju vaba aega. Raha puudumine tekitab palju pingeid, mis võiksid olemata olla. Tahaksin ka veidi paremini elada kui praegu ja täita oma unistusi.
  Rikas olles (kui räägime ainult finantsilisest rikkusest) saan ma elada ise paremini ja aidata teisi. Mulle on oluline aidata enda vanemaid ja vanavanaema. Ma ei tule rikkast perest, pigem alla keskklassi ja lause „Õpi hästi siis saad hea töökoha!“ selle mõju hakkas kaduma juba põhikoolis! Näen kõrvalt oma vanemaid ja töökaaslasi, ning see ei ole see elustiil, mida ma tahan iseendale ja oma järeltulevastele põlvedele.
  Miks on vaesus halb?
  Vaesuse juures häirib mind tõsine oht kibestuda. Tekib tunne, et sul on läinud elus kehvemini, kui teistel. See päädib kas enese või kõigi teiste süüdistamisega.
  Vaesus seab palju piire. Pole raha oma tervise ja lähedaste eest hoolitsemiseks.
  Vaesus tekitab tunnet, et elus puudub areng. Raske on oma unistusi teoks teha.
  Vaesus tekitab tülisid.
  Mulle ei meeldi vaesuse juures see, et ei ole võimalik endale lubada olulisi asju, nagu näiteks hambaravi ja haridus. Samuti puudub kindlus tuleviku ees ja on raske suurelt unistada, kui reaalsus kogu aeg kuklasse taob.
  See pidev muretsemine pisiasjade pärast, kas arved saavad makstud, kas on piisavalt söögiraha, kas on piisavalt raha ettenägematute kulutuste jaoks, kas saan välja minna, kas saan osta omale midagi meelepärast, kas saan reisile minna, kellel tuleb järgmisena sünnipäev jne.
  Kadedus, kibestumus, õelutsemine.
  Mida teeksin, kui mul oleks piiramatult raha?
  Reisida veel rohkemates paikades. Omada elupaikasid eri keskkondades ja ajastuhõngulistes majades nt vana talu maal ja juugend stiilis korter linnas. Lugeda rohkem ilukirjandust.  Rajada oma nimeline heategevusfond. Investeeriksin säästvasse arengusse: restaureeriksin ja elustaksin kultuuriväärtusega hooneid, ostaks eriti kõrge looduskaitselise väärtusega maaalasid, et neid ei saaks rikkuda ebamõistliku arendustegevusega. Tahaksin saavutada oma sada eesmärki (hetkel küll 52) ja tegeleda koolis finantshariduse õpetamisega. Piiramatu rahaga saaksin ka palju aega pühendada oma tulevaste laste kasvatamisele, et neist saaksid tublid inimesed.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.