• Jaga lugu:

  Toyota kutsub taas tagasi hulga autosid

  Maailma suurima autovalmistaja Toyota jaoks on autode tagasikutsumine üsna igapäevane. Foto: EPA

  Toyota Motor kutsub ülemaailmselt tagasi 57 000 sõidukit, vahetamaks välja Takata poolt toodetud potentsiaalselt eluohtlikke turvapatju.

  Paar nädalat tagasi astus sama sammu ka konkurent Honda Motor pärast seda, kui viis Malaisias toimunud surmajuhtumit seostati Takata turvapatjadega. Alates 2008. aastast on vigaste turvapatjade tõttu tagasi kutsutud juba 16 miljonit sõidukit.
  Toyota kutsub tagasi ajavahemikus 2002. aasta detsember ja 2004. aasta märts toodetud sõidukeid. Neist 40 000 Jaapanist, 6000 Euroopast ja ülejäänud väljastpoolt USA turgu.
  Takata turvapatjade tõttu kutsub 27 571 autot tagasi ka Toyota tütarettevõte Daihatsu Motor. Jaapani transpordiministeeriumi teatel on ainuüksi Jaapanis turvapatjade tõttu tagasi kutsutud 2,6 miljonit sõidukit.
  Ühendriikide riiklik kiirtee liiklusohutuse administratsioon (NHTSA) on nõudnud Takatalt üleriigilist autode tagasikutsumist ja seadnud tähtaja selleks tulevale teisipäevale, ähvardades turvapatjade tootjat 7000 dollari suuruse trahviga ühe sõiduki kohta. Tagasikutsumine puudutab selliseid kaubamärke nagu Ford Motor, Honda, Chrysler Group, Mazda Motor ja BMW.
  Credit Researchi analüütiku Shintaro Niimura eile avaldatud raporti järgi läheb USAs üleriiklik autode tagasikutsumine maksma 600 miljonit dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.