Birjo Must • 11. detsember 2014
Jaga lugu:

Vene keskpank tõstis taas intressimäärasid

Vene keskpanga president Elvira Nabiullina.
Vene keskpanga president Elvira Nabiullina.  Foto: Bloomberg

Venemaa keskpanga tänavu juba viies intressimäära tõstmine ei suuda päästa rubla langusspiraalist.

Keskpank tõstis baasintressimäära 9,5%-lt 10,5%-le, teatati täna pangast. See ühtis ka Bloombergi küsitletud 34 ökonomisti prognoosituga. Ruba kauples aga pärast otsust dollari suhtes 0,8% madalamal, 55,2605 rublal dollari kohta. Keskpank korraldab täna ka pressikonverentsi.

„Panga tegevus ei ole piisav selleks, et rubla stabiliseerida ja see kasvatab täieulatuslikku valuutakriisi sattumise riski,“ rääkis Rabobanki strateeg. „Keskpank võib turule veelgi agressiivsemalt sekkuda, kuid tugeva valuuta müük juba tõestas ebapiisavust, kuna rubla on halvimas seisus alates 1998. aasta kriisist,“ lisas ta.

Venemaa keskpank on sel aastal kulutanud juba 80 miljardit dollarit rubla päästmisele. Möödunud kuul lasti rubla kurss ka vabaks. Keskpank on öelnud, et on valmis igal hetkel sekkuma rubla päästmisse.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt