Mait Kraun • 8. august 2015 kell 8:44

Börs: turud lõpetasid nädala langusega

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiad lõpetasid nädala langusega – Dow Jones tegi pikima langustejada alates 2011. aastast. Toorainesektori ettevõtted odavnesid ja USA töötururaport toetas spekulatsioone, et Föderaalreserv tõstab juba septembris intresse.

Reedel olid energiaaktsiad languses, sest nafta kukkus nelja kuu madalaima tasemeni. Toorained tegid kokkuvõttes kahe nädala suurima languse. Hershey Co kukkus pärast oodatust halvemate kvartalitulemuste teatamist 2,7 protsenti. American Express tõusis 6,3 protsenti, sest kuulus fond ostis ettevõttes osaluse. Nvidia Corp hüppas 12 protsenti, sest ettevõte prognoosis, et müük on oodatust suurem.

Dow kukkus 0,3 protsenti 17 373 punktini – tegemist oli seitsmenda languspäevaga järjest. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 0,3 protsenti 2077 punktini. Nasdaq Composite langes 0,3 protsenti ja Russell 2000 odavnes 0,7 protsenti.

Sellest, miks turud sellel nädalal langenud on, saab pikemalt lugeda siit.

„Ei ole üldse üllatus, et turg langeb, arvestades, milline on turgude meeleolu,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securities aktsiakaupleja Michael James. „Töötururaport toetas spekulatsiooni, et Föderaalreserv tõstab septembris intressimäärasid.“

USA töötururaport näitas, et uusi töökohti loodi juulis 215 000. Töötuse määr püsis aga 5,3 protsendi juures. 

WTI ja Brenti toornafta odavnesid kumbki 1,8 protsenti. WTI maksis päeva lõpuks 43,87 ja Brent 48,61 dollarit barrelist. Kulla (comex) hind tõusis 0,4 protsenti 1094 dollarini untsist.

Hetkel kuum