Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsis kogub populaarsust kuuetunnine tööpäev

  RootsiFoto: epa

  Rootsis on ettevõtteid, kes on sisse viinud kuuetunnise tööpäeva. Firmad ise näevad selles vaid positiivset.

  Stockholmis asuv tarkvarafirma Filimundus juurutas kuuetunnise tööpäeva eelmisel aastal ning ettevõtte tegevjuhi Linus Feldti sõnul muutis see ka töökorralduse lihtsamaks ja tõhusamaks. Juhtkond palus inimestel töö ajal eemale hoida suhtlusvõrgustikest ning vähendas koosolekute arvu, kirjutas Fast Company.
  „Nüüd on lihtsam keskenduda tööle, sul on vastupidavust ja energiat ka siis, kui kontorist lahkud,“ ütles Feldt.
  Filimundus pole ainuke Rootsi ettevõte, kes on sellise uuenduse sisse viinud. Tehnoloogia idufirma Brath võttis kuuetunnise tööpäeva kasutusele juba kolm aastat tagasi. Suurimaks plussiks peavad nad seda, et see aitab neid töötajate otsimisel ja enda juures hoidmisel.
  „Kui oled juba kord harjunud veetma aega perekonnaga, tooma lapsi lasteaiast, või sulle meeldib kodus head toitu valmistada, ei soovi sa sellest nii lihtsasti loobuda. Me usume, et see on hea põhjus, miks meie juures olla, sest lühem tööpäev tähendab rohkem aega eraelule. Me hoolime oma töötajatest,“ kirjutas Brathi tegevjuht Maria Brath ettevõtte blogis.
  Kuuetunnine tööpäev on kasutusel ka avalikus sektoris. Rootsi valitsusele kuuluvas hooldekodus kehtestati eelmisel aastal kuuetunnine tööpäev, jättes töötajatel palgad samale tasemele. See on küll kulukam, kuid see on parandanud teenuse kvaliteeti.
  Filimunduse juhi Feldti sõnul pole nad kuuetunnise tööpäeva negatiivseid mõjusid veel näinud ning ettevõtte tootlikkus pole samuti kannatanud. „Mõne arvates võib see olla kulukas, kuid see põhineb eeldusel, et inimesed peavad kaheksatunnise tööpäeva juures olema 100 protsenti efektiivsed,“ ütles Feldt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mari-Liis Kukk: saatuslik loogika, mis ähvardab krüptoparadiisi põrguks muuta
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Krüptomaailma võib ees oodata tõsine katsumus, kui usk kõigesse ümbritsevasse peaks lööma kõikuma sellisel määral, nagu oleme näinud möödunud aegade sügavamates finantskriisides, kirjutab finantsinspektsiooni innovatsioonijuht Mari-Liis Kukk.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Edukad investeeringud müksasid Lenne puhaskasumisse
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.