Mait Kraun • 9. oktoober 2015 kell 17:49

Volkswageni skandaal ähvardab levida üle autotööstuse

Mercedes-Benzi tootmine Ungaris.  Foto: Bloomberg

Lubatust suuremaid heitgaase on testides näitamas ka Mercedes-Benzi, Honda, Mazda ja Mitsubishi autod, selgub Guardiani kogutus andmetest.

„Realistlikutes testides eraldasid Honda mudelid lubatust kuus korda rohkem lämmastikoksiidi. Mõnede nelikveoga autode puhul oli lämmastikoksiidi eraldamine lubatust 20 korda suurem,“ teatas Suurbritannia ajaleht.

„See on süsteemne probleem terves tööstuses,“ ütles Nick Molden, kelle ettevõtte Emissions Analytics autosid testis. Automudelite uued heitgaaside andmed tulidki sellelt samalt ettevõttelt, mis proovib ametlikku testimist võimalikult täpselt matkida.

Septembris tabas Volkswagenit skandaal, kui USA keskkonnaamet leidis, et autohiid on petnud heitgaaside näitudega, kasutades selleks spetsiaalset tarkvara. Leiti, et Volkswageni tarkvara abil oli testide ajal diiselautode heitgaaside näit tegelikkusest kümneid kordi väiksem. Kuna rikkumine on tõsine, algatas USA keskkonnaamet Volkswageni vastu juurdluse ning ähvardab 18 miljardi dollarilise trahviga.

Aina rohkem kardetakse, et Volkswageni probleem võib kujuneda terve autotööstuse probleemiks.

Hetkel kuum