Birjo Must • 11. november 2015 kell 8:48

Õlletootjad ühinemisele väga lähedal

Õllefirmad jõudsid ametlikule kokkuleppele.   Foto: EPA

Täna kinnitas õlletootja Anheuser-Buch InBev ametlikult oma lõpliku pakkumise SABMilleri ostuks umbes 68 miljardi Briti naela eest - sellega lõppesid üle kuu väldanud Briti ajaloo suurima tehingu läbirääkimised.

Budweiseri õlle tootja maksab suurema osa SABMilleri aktsiate eest 44 penni tükist, mis on juba 13. oktoobril avalikustatud summa. Et aidata saavutada võimude nõusolekut, võtab Molson Coors Brewing üle SABMilleri 58% osaluse MillerCoors LLC-s 7,9 miljardi naela eest. See annab firmale täieliku kontrolli äri üle, mis valmistab Coors Lighti tooteid.

SABMilleri ülevõtmine lisab AB InBevile õllebrändid Peroni ja Grolsch ning annab ettevõttele kontrolli umbes poole tööstuse kasumi üle. Seda juhul, kui võimud annavad ühinemisloa. Hinnas jõudsid firmad kokkuleppele möödunud kuul pärast nädalaid väldanud läbirääkimistele. Juhul, kui võimudelt vajalikku nõusolekut ei saada, peab Belgia õllefirma AB InBev maksma umbes 2 miljardit naela.

"Usume, et see kombinatsioon annab meile märkimisväärsed kasvuvõimalused ning loob väärtust kõigile osapooltele," teatas AB InBevi  juht Carlos Brito.

SABMilleri aktsia hind tõusis täna Londoni börsil 2,35%, 4069,5 pennile. AB InBevi aktsia tõusis samal ajal Brüsselis 0,7%, 111,95 eurole.

Hetkel kuum