Mait Kraun • 14. detsember 2015 kell 7:30

Aasia aktsiaturud liitusid müügilainega

Hiina börs  Foto: epa

Aasia aktsiaturud olid täna languses, sest investorid muretsevad krediidituru olukorra ja toorainete hinnalanguse pärast, vahendab Bloomberg.

MSCI Asia Pacificu indeks langes 1,4 protsenti, 127,69 punktini. Tegemist on viienda järjestikuse languspäevaga – see on pikim jada alates augustikuisest müügilainest. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus reedel aga 1,9 protsenti, sest nafta hind langes alla 36 dollari. Kauplejate hinnangul on 74protsendiline tõenäosus, et Föderaalreserv tõstab kolmapäeval intressimäärasid.

„Turud muretsevad Föderaalreservi intresside tõstmise pärast ja paljud investorid on seetõttu otsustanud aktsiaturult ära tulla,“ ütles Nader Naeimi investeerimisfirmast AMP Capital Investors. „Võlakirjaturgude negatiivsed meeleolud levivad praegu ka mujale.“

Aasia aktsiaturgudel tervikuna ei aitanud kerkida ka Hiina majandusandmete paranemine, mis pani kohalikud aktsiad tõusma. Nimelt teatas sealne valitsus laupäeval, et tööstustoodang, jaemüük ja kinnisvarainvesteeringud ületasid turgude ootusi. Hiina üks suuremaid aktsiaindekseid Shanghai Composite tõusis 2,5 protsenti.

Jaapani Topix-indeks langes 1,7 protsenti pärast seda, kui jeen tugevnes dollarisse 0,5 protsenti. Lõuna-Korea Kospi indeks langes 1,1 protsenti, Australia S&P/ASX 200 indeks taandus 2 protsenti ja Uus-Meremaa S&P/NZX 50 indeks kahanes 0,9 protsenti.

 

Hetkel kuum