Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia aktsiaturud liitusid müügilainega

  Hiina börsFoto: epa

  Aasia aktsiaturud olid täna languses, sest investorid muretsevad krediidituru olukorra ja toorainete hinnalanguse pärast, vahendab Bloomberg.

  MSCI Asia Pacificu indeks langes 1,4 protsenti, 127,69 punktini. Tegemist on viienda järjestikuse languspäevaga – see on pikim jada alates augustikuisest müügilainest. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus reedel aga 1,9 protsenti, sest nafta hind langes alla 36 dollari. Kauplejate hinnangul on 74protsendiline tõenäosus, et Föderaalreserv tõstab kolmapäeval intressimäärasid.
  „Turud muretsevad Föderaalreservi intresside tõstmise pärast ja paljud investorid on seetõttu otsustanud aktsiaturult ära tulla,“ ütles Nader Naeimi investeerimisfirmast AMP Capital Investors. „Võlakirjaturgude negatiivsed meeleolud levivad praegu ka mujale.“
  Aasia aktsiaturgudel tervikuna ei aitanud kerkida ka Hiina majandusandmete paranemine, mis pani kohalikud aktsiad tõusma. Nimelt teatas sealne valitsus laupäeval, et tööstustoodang, jaemüük ja kinnisvarainvesteeringud ületasid turgude ootusi. Hiina üks suuremaid aktsiaindekseid Shanghai Composite tõusis 2,5 protsenti.
  Jaapani Topix-indeks langes 1,7 protsenti pärast seda, kui jeen tugevnes dollarisse 0,5 protsenti. Lõuna-Korea Kospi indeks langes 1,1 protsenti, Australia S&P/ASX 200 indeks taandus 2 protsenti ja Uus-Meremaa S&P/NZX 50 indeks kahanes 0,9 protsenti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.