Pille Ivask • 26 jaanuar 2016

Siemens: Hiinat materdatakse põhjuseta

Siemensi juht Joe Kaeser.  Foto: epa

Hiina majanduse olukord on hea ning seal on kasumlik äri teha, ütles Saksa tööstuskontserni Siemens juht Joe Kaeser.

„Hiina majanduse olukord on palju parem kui see, mis mulje inimeste jutust jääb. Mõistagi on mõningaid nõrkusi kinnisvara- ja finantssektoris, kuid mis puutub äri ajamisse, siis me näeme tervishoiuvaldkonnas ette korralikku tõusu,“ rääkis Kaeser.

Kaerseri sõnul on Hiina majanduse materdamine põhjendamatu.

Siemens on Hiina majanduses täheldanud hoopis positiivset trendi. Eile teatas Siemens esimese kvartali käibe- ja kasumitulemused, mis ületasid ootusi. Siemens viis mõni aeg tagasi sisse kulukärped, mis Kaeseri sõnul on ettevõttele head teinud.

„Mõistagi saime 2016. fiskaalaastale väga hea alguse pärast 2015. aasta üsna tugevat 4. kvartalit, seega võime kindlalt näha, et hoolimata makroökonoomilisest olukorrast ning geopoliitilistest keerukustest on meie programm jõus ja me saame 2016. aastaks prognoose tõsta,“ lausus Kaeser.

Hetkel kuum