Mait Kraun • 28. jaanuar 2016 kell 16:39

Ford sai rekordkasumi

Ford  Foto: EPA

Ford teatas täna, et nende 2015. aasta kasum oli rekordiline, vahendab CNN Money.

Eelkõige aitas autotootja tulemustele kaasa USA müük ja üle pika aja saadud kasum Euroopast. USA suuruselt teine automüüja teenis eelmisel aastal puhaskasumit 7,4 miljardit eurot. Neljanda kvartali tulemused olid praktiliselt kaks korda paremad kui eelmise aasta samal ajal.

Ettevõtte teatas, et ka selle aasta osas ollakse optimistlikud – oodatakse vähemalt sama häid tulemusi kui eelmisel aastal.

USA autotööstus teatas hiljuti, et 2015. aastal müüdi rekordiliselt palju autosid. See aitas ka Fordi tulemusi parandada – autotootja globaalne müük kasvas 5 protsendi võrra 6,6 miljoni autoni.

Fordil ja teistel USA autotootjatel pole Euroopas sealsete majandusprobleemide ja konkurentsi tõttu viimastel aastatel hästi läinud. Kolm aastat tagasi teatas Ford, et paneb kinni kolm tehast Belgias ja Inglismaal. Äride ümbertegemine viis Fordi 2015. aastal Euroopas kasumisse. Viimati teenis Ford Euroopas kasumit 2011. aastal.

Hetkel kuum