Birjo Must • 25 aprill 2016

Aasia börsid alustasid nädalat langusega

Investor jälgib Aasias börsiindeksi langust.   Foto: Reuters/Scanpix

Aasia aktsiad kukkusid täna, sest telekomifirmad vedasid Jaapani börsi alla ning investorid ootavad pikisilmi USA ja Jaapani keskpankurite otsuseid.

MSCI Asia Pacific indeks langes Tokyos börsipäeva alguses 0,3%. Austraalias ja Uus Meremaal olid börsid pühade tõttu suletud.

Investorite pilgud on sel nädalal pööratud keskpankade poole. Prognoositakse, et USA Föderaalreserv jätab oma kolmapäevasel kohtumisel intressimäärad muutmata. Väike osa analüütikuid arvab, et Jaapani Keskpank laiendab oma stimuleerimismeetmeid neljapäeval.

"Turuosalised otsivad sel nädalal uusi võimalikke riskitekitajaid," rääkis IG Asia turustrateeg Bernard Aw uudisteagentuurile Bloomberg. Kuna oodata on palju majandustulemusi ja kahe suure keskpanga otsuseid, siis on Awi sõnul hirmuks põhjust küll.

Hiina avalikustab kolmapäeval oma märtsikuu tööstustoodangu andmed ja Jaapanist on neljapäeval oodata inflatsiooni-, jaemüügi- ning töötusenäitajaid.

Aasia aktsiad on alates veebruarist korralikult rallinud ning seetõttu on ka regiooni peamine börsiindeks jõudnud aasta algusest plussi. Täna langes Jaapani Nikkei indeks ligi 0,8%, Hongkongi Hang Seng indeks 0,5% ja Hiina CSI 300 indeks 0,4%.

Hetkel kuum