Mait Kraun • 27 juuni 2016

Nafta hind langes järsult

Foto: EPA

Nafta hind jätkas langust, sest dollar tugevneb ning Brexiti mõju on jätkuvalt tunda, vahendab Bloomberg.

Naftat on survestanud finantsturgude volatiilsus, mis on suurendanud nõudlust dollari ja kulla vastu. Reeglina mõjub dollari tugevnemine nafta hinnale negatiivselt, sest tooraine muutub teistes valuutades kallimaks.

Venemaa naftaminister Aleksander Novak hoiatas, et tootmise suurendamine koos Brexitiga võivad hinna kiiresti kukkuma panna.

„Investoritel on nafta pärast külmajudinad, sest Brexit toob endaga kaasa ka maailma majanduse väljavaate halvenemise, mille tagajärg on omakorda madalam naftanõudlus,“ ütles investeerimisfirma Again Capitali partner John Kilduff. „Dollar kallineb, mis survestab tooraineid üldiselt.“

WTI toornafta hind on täna langenud 3,6 protsenti ja Brent on kukkunud 3,4 protsenti. Kummagi barrel maksis õhtuks vastavalt 45,92 ja 46,77 dollarit. Reedel kukkus WTI hind 4,9 protsenti, mis on viimase nelja kuu suurim langus.

Bloombergi dollariindeks, mis näitab USA dollari liikumist suuremate valuutade suhtes, tõusis 1 protsendi. Bloombergi toorainete indeks langes 0,5 protsenti.

„Dollari tugevnemise jätkumine võib viia nafta 40 dollarini barrelist,“ ütles Confluence Investment Managementi strateeg Bill O’Grady.

 

Hetkel kuum