Mait Kraun • 29 juuni 2016

Börs: Brexiti hirmud vähenevad ja aktsiad tõusevad

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturud tõusid koos ülejäänud maailma turgudega, sest Brexiti pinged on vähenemas, vahendab Bloomberg.

Hirmud, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust hakkab globaalset majanduskasvu piirama, vähenesid. Lisaks sellele spekuleeritakse, et rahapoliitikud on võimelised potentsiaalseid negatiivseid efekte siluma. Energiafirmad kallinesid koos naftaga. Dow Jonesi indeks on kahe päevaga tõusnud üle 550 punkti.

Standard & Poor’s 500 indeks kallines 1,7 protsenti 2070 punktini. Eile tegi indeks viimase viie kuu suurima tõusu. Aasta algusega võrreldes on S&P 500 nüüd plussis. Dow Jones lisas 1,6 protsenti ja lõpetas päeva 17 694 punktil.

„Ei ole üldse šokeeriv, et kainem mõistus on esialgselt uuesti domineerima hakanud,“ ütles investeerimisfirma TFC Financial Managementi investeeringute juht Daniel Kern. „Turud arvestavad sellega, et Föderaalreservi intressimäärade tõstmise tõenäosus on sellel aastal väga väike. Viimase 36 tunni jooksul on arutatud ka seda, et britid siiski ei lahku Euroopa Liidust. Praegu on palju spekulatsioone.“

Brexiti tõttu ei usu investorid, et Föderaalreserv võiks niipea intressimäärasid tõsta. Üle 50 protsendi kauplejatest arvab, et intresse ei tõsteta enne 2018. aastat.

WTI toornafta kallines täna 3,4 protsenti ja Brent lisas 3,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 49,47 ja 50,10 dollarit. Kulla hind tõusis 0,3 protsenti 1321 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum