Mait Kraun • 13. juuli 2016 kell 7:56

Vase hind tõusis järsult

Vasekaevandus Tšiilis  Foto: EPA

Vase hind tõusis täna järsult, sest investorid ootavad, et valitsused ja keskpangad üle maailma laiendavad majanduse stimuleerimist. See peaks parandama ka nõudlust metallide järele, vahendab Bloomberg.

Vase hind tõusis 3,4 protsenti, 5032 dollarile tonnist. Shanghai börsil kallines tooraine lausa 5,3 protsenti. Täna avaldatakse Hiina impordi- ja ekspordinumbrid ning reedel majanduskasv. Need peaks andma ülevaate maailma suurima vasetarbija tervisest.

Majandusteadlased prognoosivad, et Inglise keskpank otsustab sellel nädalal rahapoliitikat lõdvendada. Jaapani peaminister Shinzo Abe ütles, et valitsus plaanib majanduse stimuleerimist laiendada. Föderaalreserv intresse niipea tõenäoliselt ei tõsta. Need faktorid on vase hinnale positiivselt mõjunud.

Hetkel kuum