• Jaga lugu:

  Briti pankasid ootavad suured kulud

  JPMorgan on Brexiti korral lubanud ligi 4000 töötajat Euroopa Liitu ümber asustada.Foto: EPA

  Suurbritannia pangad, kes soovivad pärast Brexitit oma tegevuse ümber kolida, peavad värske uuringu kohaselt tööjõu liigutamisel arvestama suurte kuludega.

  Mitmed Briti suurpangad nagu Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan ja HSBC Holdings on teatanud, et soovivad Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise järel vähemalt osa oma tegevusest Euroopa Liidu suurlinnadesse kolida. Nii loodetakse säilitada piiramatu ligipääs Euroopa vabaturule.
  Konsultatsioonifirma Synechron koostatud uuringust selgub, et tegevuse alustamine mõnes Euroopa Liidu suurlinnas ning sellega kaasnev töötajate ümberpaigutamine, vallandamine või uute palkamine läheb maksma keskmiselt 65 660 dollarit töötaja kohta. Seega kui näiteks JPMorgan peaks oma ähvarduse 4000 töötaja ümberpaigutamise kohta teoks tegema, läheb see suurpangale maksma rohkem kui 200 miljonit dollarit.
  Ümberpaigutamine tagab vaba ligipääsu Euroopa turule, sest liidusisene õigus võimaldab igal ettevõttel, kes tegutseb vähemalt ühes liikmesriigis, kaubelda ka teistel ühendusse kuuluvatel turgudel. Nii soovitaksegi säilitada ligipääs ligi 500 miljonile potentsiaalsele teenuse tarbijale.
  Peamiste uute sihtkohtadena näevad Briti suurpangad Amsterdami, Dublinit, Pariisi või Frankfurti. „Tööjõu ümberpaigutamine on paljude pankade jaoks eluliselt tähtis, kuid nad peavad läbi kaaluma, millises linnas on nende Euroopa Liitu kuuluvate klientide huvid kõige paremini esindatud,“ ütles Synechroni Londoni analüütik Tim Cuddeford.
  Brittide lahkumisest üritavad kasu lõigata mitmed Euroopa riigid, meelitades Suurbritannia ettevõtteid vabaturule ligipääsu säilitamise ettekäändel oma riikidesse. Näiteks juuli alguses oli Londonis märgata veokeid, mille külgedel olid reklaamplakatid sisuga: „Kallid idufirmad, võtke rahulikult ning kolige Berliini!“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.