• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulla hind langeb

  Kullakang.Foto: EPA

  Kulla hind on viimase kaheksa kauplemipäeva jooksul langenud juba seitsmel. Kollase metalli hinnalanguse on taganud eelkõige USA dollari kallinemine, vahendab MarketWatch.

  Täna saabunud inflatsiooniandmed suurendasid veidi tõenäosust, et Föderaalreserv (Fed) sellel aastal intresse tõstab. See pani dollari tugevnema ja kulla odavnema.
  Fedi kohtumine leiab aset järgmise nädala keskel ning pressikonverents toimub Eesti aja järgi kolmapäeva õhtul kell 21. Fedi avaldused ja otsused võivad kulla hinda tunduvalt mõjutada.
  Kuld on täna odavnenud 0,4 protsenti 1307 dollarini untsist ja jõudis viimase kuu madalaima tasemeni, selgub FactSeti andmetest. Sellel nädalal on kollane metall odavnenud 1,6 protsenti.
  Üürikulude ja ravimihindade kasv suurendas inflatsiooni, selgub USA valitsuse andmetest. Tarbijahinnaindeks tõusis augustis 0,2 protsendi võrra, mis on veidi suurem kui MarketWatchi küsitletud analüütikute prognoositud 0,1 protsenti. Toidu- ja energiahindadeta kasvas tarbijahinnaindeks lausa 0,3 protsenti.
  „Ei ole veel kindel, kuidas 2protsendiline aastane inflatsioonimäär Föderaalreservi otsustusprotsessi mõjutaks,“ ütles investeerimisfirma FXPRIMUSe uuringute juht Marshall Gittler. Ta lisas, et Fedi jaoks on tõenäoliselt tähtsam näitaja personaalsed tarbijakulutused (PCE), mis moodustavad suurema osa USA SKP-st.
  Dollar reageeris oodatust kõrgemale inflatsioonile tugevnemisega, mis pani kulla hinna langema, ütles CMC Marketsi strateeg Colin Cieszynski. „Tennisemäng jätkub – ei ole teada, kas punkti saavad intressimäärade tõstmisele panustajad või need, kes intresside tõstmist ei usu.“
  ICE dollariindeks on täna kallinenud 0,7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Teenusedisainer hoiatab: klient keerab selja esimese negatiivse kasutajakogemuse peale
Vaid üksainus negatiivne kasutajakogemus võib rikkuda kliendi ja brändi vahelise suhte, selgus saatest „Lavajutud“.
Vaid üksainus negatiivne kasutajakogemus võib rikkuda kliendi ja brändi vahelise suhte, selgus saatest „Lavajutud“.