Pille Ivask • 27. september 2016 kell 13:15

Goldman kärpis nafta hinna prognoosi

Nafta puurkaev  Foto: epa

Goldman Sachs kärpis selle aasta neljanda kvartali nafta hinna prognoosi 50 dollarilt 43le.

“Kolmas kvartal tõi tootmise suurenemise ning suurema selguse, mis puudutab erinevaid projekte. See tähendab, et me ootame jätkuvalt päevast ülepakkumist 400 000 barreli ulatuses, varem oli see 300 000 barrelit,” kirjutasid Goldmani analüütikud.

Goldmani analüüsi kohaselt ei peaks Liibüa ning Nigeeria naftatoodang märkimisväärselt tõusma. Panga hinnangul võib homme toimuv OPECi liikmete kohtumine tuua kaasa küll kokkuleppe, ent see peaks hinda toetama üksnes lühiajaliselt.

Samuti on Goldmani analüütikute hinnangul jätkuvalt keeruline ennustada nõudluse ja pakkumise tasakaalu. Seetõttu lähtub pank oma hinnangul sellest, et prognoosib nafta hinda pigem lühiajalises plaanis ning vähemalt praegu näitab turg, et miski hinnatõusu ei toeta.

Hetkel kuum