Rainer Saad • 30. september 2016 kell 7:49

Deutsche Banki aktsia kukkus 8%

Saksa panga väljavaated pole head.  Foto: epa

Deutsche Banki aktsia kukkus täna Euroopa börside avanemisel 8 protsenti ning mure Saksa ühe suurima panga pärast tiris miinusesse ka teised finantsettevõtete aktsiad.

Deutsche Banki aktsia kauples Frankfurdi börsil alla 10 euro taseme, mis on panga aktsiale ajaloo madalaim hind. Euroopa pangandussektori koondindeks on esimese kauplemistunni jooksul langenud 3 protsenti. Eile langes USA börsil noteeritud Deutsche Banki aktsia üle 6 protsendi ning sulgus rekordmadalal tasemel.

Bloombergi teatel on languse põhjus asjaolu, et kümme suurt riskifondi vähendavad oma osalust Deutsche Bankis.

Deutsche aktsia hakkas kukkuma pärast seda, kui USA justiitsministeerium teatas, et nõuab hüpoteekväärtpaberitega seotud süüdistuste tõttu pangalt 14 miljardit dollarit. Pank on sellisteks juhtumiteks kõrvale pannud aga ainult 5,5 miljardit eurot (6,2 miljardit dollarit). Sel aastal on Deutsche aktsia kukkunud üle 55%.

Lisaks hüpoteekväärtpaberite süüdistusele arvavad ametivõimud, et pank on seotud valuutaturu manipuleerimise ja rahapesuga Venemaal.

Hetkel kuum