Eduka kinnisvarainvestori kuldreeglid

Kinnisvarainvestor Ergo Mõttus Tartus Vanemuise 65 üürimaja ees, kus asub ka Sõbra Kinnisvara kontor.  Foto: Väinu Rozental
Juhan Lang • 14 oktoober 2016
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tartus tegutsev 36aastane kinnisvarainvestor Ergo Mõttus on 14 aastaga nullist üles ehitanud pea 180 üürnikuga portfelli, mis toodab talle enda kinnitusel iga kuu ligi 65 000 eurot passiivset tulu.

Igakuisest passiivsest tulust lõviosa moodustavad mitme ettevõtte alt laekuvad kinnisvara müügi-, üüri-, intressi ja haldustulud. Sealjuures ei ole Mõttus enda sõnul seadnud raha elus ealeski esikohale ning vaatamata finantskriisi kogemusele on sõna „muretsema“ talle võõras. Tänu selgetele eesmärkidele ja konkreetsele plaanile suutis ta oravarattast välja murda juba esimese 3-4 tegutsemisaasta jooksul.

Mõttus avastas enda jaoks kinnisvara 22aastaselt toonases Eesti Põllumajandusülikoolis (praeguse nimega Eesti Maaülikoolis) maakorraldust õppides. Esmalt idanes unistus saada kinnisvarahindajaks, mille jaoks tuli täita kindlad eeldused: omandada ülikoolis bakalaureusekraad, töötada kolm aastat kinnisvarabüroos kinnisvarahindaja assistendina ning läbida seejärel eksam.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt