Pille Ivask • 20. oktoober 2016 kell 12:02

Lufthansa aktsia tõusis 8 aasta jooksul enim

Lufthansa  Foto: epa

Lufthansa teatas täna, et ootab prognoositust suuremat kasumit, kuna premium-lennuklassi täituvus on olnud planeeritust suurem ning kütusekulud progboositust väiksemad, vahendab Bloomberg.

Ettevõte teatas, et selle aasta kasum jääb möödunud aasta tasemele. Neljandaks kvartaliks prognoosib ettevõte küll 140 miljoni euro suurust kulude tõusu.

Samas on tegu siiski positiivsete uudistega, kuna aasta keskel toimunud terrorirünnakud sundisid ettevõtet kasumiprognoose kärpima ning ettevõte tunnistas, et tänavused kasuminumbrid jäävad eelmisele aastale alla. 

Euroopa lennufirmad on teatanud, et terrorirünnakute tõttu on nii USA kui Aasia reisijate hulk vähenenud. Selle tarbeks vähendas Lufthansa ka lennuvõimsust, et kulusid kokku hoida. Samuti on Lufthansa kulude kokkuhoiu nimel osa oma teenustest suunanud odavlennufirmale Eurowings ning proovib kokku hoida tööjõukuludelt.

Oddo Securitiesi analüütik Yan Derocles märkis, et võrreldes prognoosidega on Euroopa lennufirmade olukord tegelikult oodatust parem. Selliseid tendentse võib täheldada lisaks Lufthansale ka Air France-KLMi, British Airwaysi ja Iberia puhul, märkis ta. “Lennuvõimsuse suurenemine on olnud sel aastal veidi väiksem, mistõttu on oodata ka väiksemat survet hindadele,” lisas ta.

Positiivsete uudiste peale reageeris Lufthansa aktsia hind 10% tõusuga, mis on suurim päevasisene tõus viimase kaheksa aasta jooksul. Praegu maksab Lufthansa aktsia hind 11,17 eurot.

Hetkel kuum