• Jaga lugu:

  Volkswagen loobub diislite müügist USA turul

  Volkswageni brändijuht Herbert DiessFoto: EPA

  Volkswagen lõpetab USA turul diiselsõidukite pakkumise, teatas ettevõtte brändijuht oma tänases avalduses. See lõpetas spekulatsioonid, et ettevõte võib peale emissiooniskandaali unustussevajumist tehnoloogia juurde naasta.

  Volkswageni brändijuht Herbert Diess kinnitas, et diisel, mis moodustas kunagi veerandi automargi USA müügist, ei naase tulevikus enam USA turule.
  Volkswagen pidi maksma 475 000 USA diiselsõiduki omanikule ja California seadusandjatele oktoobris diisli emisiooniskandaali põhjustamise eest 14,7 miljardit dollarit.
  Septembris tõdes Diess et ettevõte ei ole veel valmis diislitehnoloogiat hülgama ning võib jätkata diiselautode pakkumist USA turul. Eelmisel nädalal märkis aga Volkswagen Group of America tegevjuht Hinrich Woebcken, et ta ei usu, et diisel võiks USA turule samas mahus veel kunagi naasta. “Emissiooninõuded muutuvad järgnevatel aastatel üha karmimaks,” märkis Woebcken. Tema sõnul tuleks investeeringud ja raha suunata hoopiski Volkswageni elektriautode tootmisesse.
  Volkswageni tütarettevõte, luksusautode bränd Audi aga näeb võimalust pakkuda Ameerika turul jätkuvalt diiselsõidukeid. “Kui kõik on seljataha jäänud ükskord, siis ma näen võimalust pakkuda turul ühte mudelit, mis võiks olla näiteks Q7 SUV," märkis Audi of America president Scott Keogh.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.