Kadi Neemre • 22. november 2016 kell 19:47

Volkswagen loobub diislite müügist USA turul

Volkswageni brändijuht Herbert Diess  Foto: EPA

Volkswagen lõpetab USA turul diiselsõidukite pakkumise, teatas ettevõtte brändijuht oma tänases avalduses. See lõpetas spekulatsioonid, et ettevõte võib peale emissiooniskandaali unustussevajumist tehnoloogia juurde naasta.

Volkswageni brändijuht Herbert Diess kinnitas, et diisel, mis moodustas kunagi veerandi automargi USA müügist, ei naase tulevikus enam USA turule.

Volkswagen pidi maksma 475 000 USA diiselsõiduki omanikule ja California seadusandjatele oktoobris diisli emisiooniskandaali põhjustamise eest 14,7 miljardit dollarit.

Septembris tõdes Diess et ettevõte ei ole veel valmis diislitehnoloogiat hülgama ning võib jätkata diiselautode pakkumist USA turul. Eelmisel nädalal märkis aga Volkswagen Group of America tegevjuht Hinrich Woebcken, et ta ei usu, et diisel võiks USA turule samas mahus veel kunagi naasta. “Emissiooninõuded muutuvad järgnevatel aastatel üha karmimaks,” märkis Woebcken. Tema sõnul tuleks investeeringud ja raha suunata hoopiski Volkswageni elektriautode tootmisesse.

Volkswageni tütarettevõte, luksusautode bränd Audi aga näeb võimalust pakkuda Ameerika turul jätkuvalt diiselsõidukeid. “Kui kõik on seljataha jäänud ükskord, siis ma näen võimalust pakkuda turul ühte mudelit, mis võiks olla näiteks Q7 SUV," märkis Audi of America president Scott Keogh.

 

Hetkel kuum