Mait Kraun • 28. november 2016 kell 9:15

13 riiki, mille aktsiad on jõudnud pulliturule

Kreeka lipp  Foto: Scanpix/Reuters

Suur tõus ei toimu ainult USA aktsiaturgudel, kirjutab CNN Money.

Paljud maailma turud on 2016. aasta esimese kvartali põhjadest tublisti tõusnud. Allpool on välja toodud turud, mis on selle aasta põhjadest kallinenud vähemalt 20 protsenti (20protsendiline tõus tähendab pulliturgu). Osad turud on tõusnud isegi 30 protsenti (23. novembri seisuga).

Kanada – Toronto peamine aktsiaindeks TSX on alates jaanuarist kallinenud 31 protsenti.Suurbritannia – FTSE 100 indeks on alates veebruarist tõusnud 23 protsenti.Saksamaa – Dax on veebruarist alates lisanud 22 protsenti.Holland – AEX indeks on veebruari põhjadega võrreldes tõusnud 20 protsenti.NorraAll-share indeks on jaanuarist kallinenud 31 protsenti.Kreeka – Athex Composite on tõusnud veebruariga võrreldes 50 protsenti.Venemaa – Micex on lisanud jaanuarist alates 31 protsenti.Argentina – Merval indeks on tõusnud jaanuariga võrreldes 87 protsenti.Brasiilia – Sao Paulo Bovespa indeks on kallinenud 66 protsenti.Hiina – Shanghai ja Hongkongi indeksid on tõusnud 23-31 protsenti.Jaapan – Nikkei indeks on juunist alates lisanud 22 protsenti.Austraalia – ASX All Ordinaries indeks on veebruarist alates tõusnud 43 protsenti.Saudi AraabiaAll-share indeks on oktoobrist kallinenud 28 protsenti.

Hetkel kuum