Mait Kraun • 27. detsember 2016 kell 9:00

Harju Elekter: hanke kaotuse mõju väike

Harju Elektri juht Andres Allikmäe.  Foto: Andres Haabu

Harju Elektri tegevjuht Andres Allikmäe ütles hanke kaotuse kohta ABB-le, et hankemahud oleks olnud pea olematud ja seetõttu ka mõju majandustulemustele väike.

Täna teatas Elektrilevi, et tellib ABB-lt komplektalajaamu ja nendega seotud seadmeid kolme aasta jooksul 14 miljoni euro eest.

Allikmäe ütles, et Elektrilevi on olnud väga pikalt nende partner ja klient. Elektrilevi valikute ja ka Eesti Energia investeerimispoliitika tõttu on Harju Elektri müügid vastavalt hankemahtudele viimastel aastatel aga oluliselt, võib isegi öelda, et kordades vähenenud.

„Oleme teemat oma regulaarses aruandluses korduvalt ka maininud. Kuna see on meile ärikriitiline teema, siis on Harju Elekter suunanud pilgu jõuliselt just eksportturgudele ja oleme siin ka märkimisväärset edu saavutanud. Mainitud hange on üks alajaotus komplektalajaamadest, mida Elektrilevi hangib. Kuna hankemahud on siin tegelikult pea olematud, siis selle mõju meie majandustulemustele - olenemata, kas ja kes selle hanke saab - on pigem vähem kui marginaalne,“ ütles Allikmäe.

Tema sõnul on nad senises heas koostöös Elektrileviga panustanud pikemas perioodis väga palju tootearendusse, kandes sellega märkimisväärseid kulusid, aga ka pakkudes Elektrilevile parimaid ja tehnilises mõttes jätkusuutlikke kvaliteetlahendusi.

„Meie eesmärk on alati panustada ka elektrijaotusvõrkude töökindlusse. Samas oleme ärilises mõttes ka vastutavad oma investorite ja aktsionäride ees ja võtnud endale kohustuse teha mitte ainult konkurentsivõimelisi, aga ka kvaliteetseid lahendusi. Harju Elekter jätkab lepingulisi tarneid Elektrilevile jõus olevates hangetes,“ sõnas Allikmäe.

Hetkel kuum