• Jaga lugu:

  Harju Elekter: hanke kaotuse mõju väike

  Harju Elektri juht Andres Allikmäe.Foto: Andres Haabu

  Harju Elektri tegevjuht Andres Allikmäe ütles hanke kaotuse kohta ABB-le, et hankemahud oleks olnud pea olematud ja seetõttu ka mõju majandustulemustele väike.

  Täna teatas Elektrilevi, et tellib ABB-lt komplektalajaamu ja nendega seotud seadmeid kolme aasta jooksul 14 miljoni euro eest.
  Allikmäe ütles, et Elektrilevi on olnud väga pikalt nende partner ja klient. Elektrilevi valikute ja ka Eesti Energia investeerimispoliitika tõttu on Harju Elektri müügid vastavalt hankemahtudele viimastel aastatel aga oluliselt, võib isegi öelda, et kordades vähenenud.
  „Oleme teemat oma regulaarses aruandluses korduvalt ka maininud. Kuna see on meile ärikriitiline teema, siis on Harju Elekter suunanud pilgu jõuliselt just eksportturgudele ja oleme siin ka märkimisväärset edu saavutanud. Mainitud hange on üks alajaotus komplektalajaamadest, mida Elektrilevi hangib. Kuna hankemahud on siin tegelikult pea olematud, siis selle mõju meie majandustulemustele - olenemata, kas ja kes selle hanke saab - on pigem vähem kui marginaalne,“ ütles Allikmäe.
  Tema sõnul on nad senises heas koostöös Elektrileviga panustanud pikemas perioodis väga palju tootearendusse, kandes sellega märkimisväärseid kulusid, aga ka pakkudes Elektrilevile parimaid ja tehnilises mõttes jätkusuutlikke kvaliteetlahendusi.
  „Meie eesmärk on alati panustada ka elektrijaotusvõrkude töökindlusse. Samas oleme ärilises mõttes ka vastutavad oma investorite ja aktsionäride ees ja võtnud endale kohustuse teha mitte ainult konkurentsivõimelisi, aga ka kvaliteetseid lahendusi. Harju Elekter jätkab lepingulisi tarneid Elektrilevile jõus olevates hangetes,“ sõnas Allikmäe.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.