Mait Kraun • 14. veebruar 2017 kell 13:45

Peugeot plaanib osta Opeli

Opel  Foto: EPA

Peugeot ja Citroeni autosid tootev PSA Group kaalub General Motorsi Euroopa äride ostmist, vahendab Bloomberg.

Prantsuse autotootja on alustanud kõnelusi mitmel strateegilisl teemal, mille hulka kuulub näiteks Opeli ostmine, teatas PSA pressiesindaja. General Motors tahab Opeli eest miljardeid dollareid. Opeli alla kuulub ka Suurbritannia bränd Vauxhall. Kõnelused potentsiaalse ostuhinna üle käivad, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.

„Ma saan aru, miks General Motors võib oma Euroopa üksuse müümist kaaluda. See ei ole viimastel aastatel neile eriti raha sisse toonud,“ ütles Evercore ISI analüütik George Galliers. „Ei ole aga täpselt teada, miks Peugeot on General Motorsi varade ostmisest huvitatud. Ost annaks neile tootmisvõimsust juurde Saksamaal – see on riik, kus autode tootmine on kallis.“

Kui tehing toimuks, tekiks autotootja, mille osakaal oleks Euroopa turul 16 protsenti. Praegu hoiab Euroopa autoturul esikohta Renault SA ja firmale järgneb Volkswagen AG.

PSA Groupi aktsia on täna kallinenud 4,1 protsenti 18,67 eurole. Ettevõtte turuväärtus ulatub 16,3 miljoni euroni. General Motorsiga võidakse lähinädalatel kokkuleppele jõuda, aga läbirääkimised on keerukad ning võivad lõppeda tulemuseta, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed, kes tahtsid jääda anonüümseks, sest läbirääkimised on privaatsed.

Hetkel kuum