• Jaga lugu:

  Autolaenuäri kolmekordistas kasumi

  mogo.ee pakub laenu kliendile, kellele pangad ei taha raha anda või kes soovib osta autot, mida pangad ei taha rahastada.Foto: Andres Haabu

  Ka Eestis teenust pakkuv autolaenudele spetsialiseeruv Läti ettevõte Mogo mullune puhaskasum ulatus kolme miljoni euroni.

  Majandusaasta aruandest selgub, et käive kasvas krediidiandjal 14%, kokkuvõttes kümne miljonile eurole. Kasum tõusis aastaga ühelt miljonilt kolmele miljonile eurole.
  Mullu septembris selgitas Mogo esindaja Äripäevale ettevõtte toimemehhanismi: inimestele antakse laenu auto ostuks ning sealjuures on sihtgrupiks need, kes tavalisest pangast mingil põhjusel laenu ei saa. Kuni laenu tagasimaksmiseni jääb auto aga Mogo omandusse. Laenu annab Mogo üldjuhul 30-50 protsendiga. Ühisrahastuse kaudu on investoritel võimalik neisse laenudesse investeerida ning Mogo esindaja hinnangul jääb tootlus 12-13 protsendi juurde.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.