Liina Laks • 15 märts 2017

Toorained turgutavad Euroopa börse

Pariisi börs  Foto: EPA

Kui eile näitasid kõik suuremad Euroopa börsid langustrendi, siis nüüd on olulisemad indeksid taas rohelise värvi saanud.

Londoni börsiindeks FTSE 100 tõusis kella üheteistkümneks 0,21 protsenti, 7373 punktile. Kuna suur osa FTSE ettevõtetest on seotud naftatootmisega, aitas neid üle öö pisut taastunud nafta hind. Samuti tõusid toorainete hinnad: Brenti naftabarreli hind 1,3 protsenti, 51,5 dollarile, kuld 0,06 protsenti ning vask peaaegu terve protsendi võrra. Samuti tõusid põllumajandussaaduste futuuride hinnad.

Dax tõusis 0,27 protsenti ja ületas taas 12 000 punkti piiri. Suurimad tõusjad olid finantsasutused ja tehnoloogiaettevõtted, samas kui suurim hommikune langeja oli kindlustusfirma Münchner Rück aktsia. Prantsuse CAC 40 indeks tõusis 0,17 protsenti, kuid jääb napilt allapoole 5000 punkti piiri.

IBEX35 tõusis aga 0,46 protsenti, 9950 punktini. Teda turgutasid Inditexi tulemused, mis näitasid jõulist, 10protsendilist kasumikasvu.

Stoxx 600 tõusis aga 0,37 protsenti.

Täna hilisõhtul saabub USA keskpanga otsus intressimäärade kohta, mistõttu on investorid täna ekspertide sõnul pigem ettevaatlikud ja ootavad enne suuremate tehingute tegemist ameeriklaste lõpliku otsuse ära. Just see ootus andis ekspertide hinnangul täna hommikul rammu juurde: euro kurss tõusis 1,0635 dollarile.

Hetkel kuum