Mait Kraun • 25. märts 2017 kell 11:17

Aktsiaturgudel nelja kuu halvim nädal

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud tegid reedel väikse languse. Investorid püüdsid aru saada, millised tagajärjed on sellel, et Obamacare’i tühistamise hääletus ei läinud Kongressis läbi, kirjutab Bloomberg.

See nädal oli Standard & Poor’s 500 indeksi jaoks halvim alates novembri algusest, mil toimusid presidendivalimised. Aktsiaid on survestanud eelkõige poliitiline kemplus Washingtonis. Pangandussektori aktsiad odavnesid sellel nädalal 3,8 protsenti. USA 10-aastaste võlakirjade tootlus langes 2,40protsendini. Dollar odavnes teist nädalat järjest.

Reedel Kongressis toimunud Obamacare’i tühistamise ja asendamise hääletus kukkus läbi. Investorid püüavad nüüd aru saada, kas Donald Trumpi ülejäänud poliitikad võivad samuti poliitikute taha kinni jääda. Valge maja teatas, et edaspidi keskendutakse teistele poliitikatele, näiteks maksureformile. Niinimetatud Trumpi ralli on märtsis seisma jäänud – dollar on sellel kuul odavnenud 1,6 protsenti ja aktsiad on tegemas halvimat kuud alates oktoobrist.

S&P 500 indeks langes 0,1 protsenti 2343 punktini. Indeks kukkus viie päevaga 1,4 protsenti – see on halvim nädal alates 4. novembrist. Stoxx Europe 600 indeks odavnes 0,2 protsenti.

WTI toornafta kallines 27 sendi võrra ning barrel maksab 47,97 dollarit – nädalaga odavnes nafta 1,7 protsenti. Kuld tõusis sellel nädalal 1,4 protsenti ning untsihind on 1250 dollari juures.

Hetkel kuum