Pille Ivask • 3. mai 2017 kell 15:58

Facebook palkab 3000 moderaatorit

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg  Foto: Reuters/Scanpix

Facebooki juht Mark Zuckerberg teatas täna, et ettevõte plaanib tööle võtta 3000 moderaatorit, kelle ülesandeks saab jälgida Facebooki sisu ning vägivaldsed ning kohatud postitused eemaldada.

Viimastel kuudel on Facebooki kaudu tehtud nii live-ülekandeid kui jagatud postitusi, mille sisu on vägivaldne ja häiriv.

“Viimaste nädalate jooksul olen ma näinud, kuidas inimesed nii endale kui teistele Facebookis haiget teevad – seda kas otseülekandes või hiljem postitatud videos,” ütles Zuckerberg, vahendab Business Insider. “See murrab südame ning ma olen mõelnud, kuidas asja parendada,” lisas ta.

3000 moderaatorit liituvad juba 4500 moderaatoriga, kes jälgivad Facebooki postituste sisu. “Moderaatorid aitavad meil muutuda paremaks ning eemaldavad Facebookist sellised asjad, mida me sinna postitada ei luba, nagu näiteks vihakõne või laste väärkohtlemine,” ütles Zuckerberg.

Hetkel kuum