Fredy-Edwin Esse • 25. mai 2017 kell 3:15
Börsiuudised
Ainult tellijale

Mööblikaupmees Fordi juhiistmel

22. mail teatas autotootja Ford tegevjuhi väljavahetamisest - rooli hakkab hoidma Jim Hackett.  Foto: epa

Selle sajandi ühe väljapaistvama firmajuhi Alan Mulally järel Ford Motor Co. tegevjuhiks saanud Mark Fields pidas Silicon Valley surve all vastu kõigest kolm aastat. Nüüd on maailma ühe vanema autotootja triivimine autotööstuse uude ajajärku omakorda usaldatud mehele, kes ehitas oma karjääri üles mööblifirmas.

Fields võttis 2014. aasta 1. juulil ohjad üle Fordi ligi kaheksa aastat juhtinud Alan Mulallylt, keda juba enne tema pensionile minekut peeti üheks selle sajandi väljapaistvamaks firmajuhiks. Mulally juhtimisel suutis Ford ainsa USA suure autotootjana vältida pankrotikaitset ja valitsuse abirahasid ning parandada märgatavalt firma kasumlikkust ja töökultuuri.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum