Äripäev • 11. august 2017 kell 9:33

LHV insaiderid müüsid hulga aktsiaid

LHV panga hoone Tallinnas  Foto: Andres Haabu

Viimastel nädalatel on mitu LHV ladvikusse kuuluvat või nendega seotud isikut suuremas koguses panga aktsiaid müünud.

Finantsinspektsiooni andmetel on LHV Groupi auditikomitee esimees ja üks Funderbeami rajajatest, Urmas Peiker müünud augustikuu esimestel päevadel mitmes jaos 3606 aktsiat. Tehingu hind jäi 10,3 ja 10,4 euro vahele. Kokku teenis Peiker müügist enam kui 37 000 eurot. See pole aga kaugeltki viimaste nädalate suurim insaideri tehtud tehing.

Sisetehinguid on suvel teinud ka teised insaiderid: näiteks LHV juhatusse kuuluv Andres Kitter müüs 27. juulil 1400 aktsiat hinnaga 10,4 eurot tükk. Nädalapäevad varem müüs 10 000 aktsiat OÜ Unitas, mis on vastavalt finantsinspektsiooni andmetele seotud samuti LHV juhatusse kuuluva Martti Singiga.

Turuvälise tehinguga liigutas ligi 23 000 aktsiat juuli teises pooles ka AS LHV Pank juhatuse liige Indrek Nuume.

"Pärast finantstulemuste avaldamist on periood, mil LHV juhatuse liikmetel on lubatud LHV Groupi aktsiatega tehinguid teha. Aktsiate müük oli juhatuse liikmete isiklik otsus, mis oli seotud optsiooniprogrammi realiseerimisega," teatas LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum.

Juuli alguses lõppes ka LHV Groupi aktsiaemissioon, mis oli seotud töötajate optsiooniprogrammi realiseerumisega. Sellest võttis osa 36 LHV praegust ja endist töötajat, kes märkisid 411337 aktsiat 822674 euro eest.

Hetkel kuum