Kuld hakkas taanduma

12. september 2017, 20:46
Kuld
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170912/BORS/170919873/AR/0/AR-170919873.jpg

Kulla hind langeb juba teist päeva järjest, ühtlasi jõudis kollane metall viimase nädala madalaima tasemeni, sest investorid on uuesti riskialtiks muutunud, vahendab MarketWatch.

Kulla hind on täna langenud 0,3 protsenti, 1332 dollarini untsist. Tegemist on madalaima tasemega alates 1. septembrist, selgub FactSeti andmetest. Eelmisel nädalal jõudis kuld vahepeal ka 1353 dollarini untsist.

USA aktsiaturge kajastav Standard & Poor’s 500 on täna kallinenud aga 0,3 protsenti. Tõenäoliselt jõuab indeks ka täna kõigi aegade rekordini.

„Investorite isu aktsiate vastu võib ka edaspidi mõjutada kulla hindu, aga tõenäoliselt püsivad investorid ka edaspidi ettevaatlikuna ning püüavad ennast kindlustada,“ ütles investeerimisfirma FXTM peastrateeg Hussein Sayed. „Selle tõttu ei voolanud raha ka kullaga seotud ETFidest välja.“

Ta tõi välja, et juunikuus saavutatud põhjadest on kollane metall jätkuvalt 10 protsenti kõrgemal. „1300 dollari tase toimib tugeva toetuspunktina.“

Eelmisel nädalal kallines kuld 1,6 protsenti, sest Põhja-Korea ja USA vahelised pinged teravnesid ning USA-le lähenes ülitugev orkaan Irma. Nädalavahetusel geopoliitilised pinged taandusid, vaatamata sellele, et ÜRO otsustas Põhja-Korea vastu suunatud sanktsioone karmistada. Nimelt polnud sanktsioonid nii karmid kui Ühendriigid nõudsid. Lisaks sellele põhjustas Irma vähem kahjusid kui arvati.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. September 2017, 20:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing