Saksa börs: insaidertehingus süüdi ei ole, aga maksame trahvi

14. september 2017, 14:30
Frankrufdi börs
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20170914/BORS/170919771/AR/0/AR-170919771.jpg

Insaidertehingute tõttu järelevalveorganite huviorbiiti sattunud Saksa börs teatas kompromisslahenduse leidmisest.

Juhtum, mille tõttu järelevalveorganid Deutsche Börse vastu huvi tundma hakkasid, leidis aset 2015. aastal, mil tollane tippjuht Carsten Kengeter ostis boonuseprogrammi raames Saksa meedia andemetel mitme miljoni euro eest Deutsche Börse aktsiaid.

Turujärelevalveorganid kahtlustavad, et mees võis juba tol ajal teada hiiglaslikust börside ühinemistehingust – Deutsche Börse ja London Stock Exchange plaanisid pikalt leivad ühte kappi panna. Tehingust ei saanud küll asja, kuid võimud heidavad kontsernile ette, et too avalikkust liiga hilja ühinemiskõnelustest teavitas.

Nüüd teatas Deutsche Börse Handelsblatti andmetel, et prokuröriga on kokkuleppele jõutud: Kengeteri lubamatus insaidertehingus ei süüdistata, küll peab Deutsche Börse maksma 10,5 miljonit eurot trahvi organisatsiooniliste vigade pärast.

Deutsche Börse aktsia on tänavu väiksemate vahedega paigal tammunud ning kaupleb 93 euro ringis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2017, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing