Pille Ivask • 10. oktoober 2017
Jaga lugu:

Luksemburg ei nõustu Amazoni trahviga

Foto: EPA

Luksemburgi ametivõimud pole nõus Euroopa Komisjoni otsusega, mille alusel peab Amazon maksma Luksemburgile 250 miljonit eurot maksmata makse, vahendab CNBC.

Luksemburgi rahandusminister Pierre Gramegna ütles, et riik ei pea Amazonile tehtud maksusoodustusi riigiabiks. Samuti ei olnud Gramegna hinnangul Amazon oma konkurentidega võrreldes soodsamas positsioonis. “Me kaalume kõiki võimalusi, mis meil on ning lõpuks esitame ka apellatsiooni,” märkis Gramegna ja lisas, et 10 või 15 aastat tagasi juhtunud asju ei tasuks vaadata tänase pilguga.

Brüssel teatas eelmisel nädalal, et Luksemburg on andnud Amazonile ebaseaduslikke maksusoodustusi aastail 2006-2014. Selle tulemusena jäi Amazonil Luksemburgile maksmata 250 miljonit eurot makse ning need tuleb suurfirmal nüüd tagantjärele maksma.

Jaga lugu:
Hetkel kuum