• Jaga lugu:

  Merko müügitulu kasvas

  Merko EhitusFoto: Raul Mee

  Merko Ehituse kolmanda kvartali ja 9 kuu müügitulu kasvas ligi veerandi võrra – kolmanda kvartali müügitulu oli 86,0 ja 9 kuu müügitulu 214,8 miljonit eurot. Kontserni puhaskasum ulatus kolmandas kvartalis 3,4 ja 9 kuu arvestuses 6,6 miljoni euroni. Tänavu 9 kuuga on kontsern sõlminud uusi lepinguid kogumahus 304 miljonit eurot.

  Üheksa kuu müügitulu kasvu on toetanud mitmed töös ehituslepingud; kaubanduskeskused Tallinnas ja Riias, kolm hotelli Vilniuses ja mitu büroohoonet Tallinnas, selgitas Merko.
  "Meil on arvestatav ehituslepingute portfell, aga selle kasumlik realiseerimine ei ole kerge, kuna oleme avatud nii turu- kui ka lepingulistele riskidele. Lätis on meil kiire kasv ja seal on riskide juhtimine eriti oluline. Alla ootusi on seni insenerehituse mahtude areng, kus me pole suutnud oodatud mahus uusi ehituslepinguid saada,“ kommenteeris Merko Ehituse juhatuse esimees Andres Trink.
  Merko Ehitus müüs kolmandas kvartalis 47 ning 9 kuuga 286 korterit, kogumaksumusega vastavalt 6,9 ja 33,8 miljonit eurot (käibemaksuta).
  Üheksa kuuga käivitas Merko ligikaudu 500 korteri ehituse ning investeeris tänavu käivitatud arendusprojektidesse ja juba töös projektidesse 39 miljonit eurot.
  Korterite müük on läinud plaanipäraselt, ehkki arvestades soodsat turuolukorda võiks müügitempo mõnes projektis olla ka kiirem, nentis Trink.
  "Jätkuvalt ei saa rahul olla ehituslubade ja planeeringute menetlemise tempoga. Korteriarenduse pikaajalise strateegia raames oleme tänavu soetanud uusi kinnistuid kokku 8,6 miljoni euro väärtuses. Kolmandas kvartalis ostsime kaasinvestorilt välja Tallinnas Lasnamäel Maarjamäe paekaldal asuvad kinnistud, kuhu on pikemas perspektiivis võimalik rajada üle 1000 korteri,“ lisas Trink.
  Merko Ehituse kolmanda kvartali müügitulu oli 86 miljonit eurot, EBITDA 5,0 miljonit, kasum enne makse 3,9 miljonit ning puhaskasum 3,4 miljonit eurot. 2017. aasta üheksa kuu müügitulu oli 214,8 miljonit eurot, EBITDA 11,0 miljonit, kasum enne makse 8,2 miljonit ning puhaskasum 6,6 miljonit eurot.
  Aasta 9 kuuga on kontsern sõlminud uusi lepinguid kogumahus 304 miljonit ning kolmandas kvartalis 87 miljonit eurot, sealhulgas Alfa kaubanduskeskuse laienduse ehitus Riias, Neringa hotelli rekonstrueerimine Vilniuses, Hiina Rahvavabariigi Suursaatkonna laienduse ehitus Eestis ning Norra õiguskantsleri büroohoone renoveerimine ja ümberehitus Oslos.
  Septembri lõpu seisuga oli kontserni lepingute portfell 396,4 miljonit eurot, võrreldes 256,4 miljoni euroga eelmise aasta samal perioodil.
  Kolmandas kvartalis olid suuremad töös objektid Eestis T1 Mall of Tallinn kaubanduskeskus, Maakri kvartal, Öpiku arihoone B-maja, Noblessneri elamukvartal, Pärnu mnt 22 ärihoone, Tapa linnaku kasarmud, Lennujaama trammiliini taristu ja Tallinna ringtee Juuliku liiklussõlm.
  Lätis olid suuremad objektid Akropole ja Alfa kaubanduskeskused, Z-Towers kompleks ja Ventspilsi muusikakool-kontserdihall, Leedus Radisson Blu Hotel Lietuva laiendus, Philip Morrise tehas, Narbuto 5 büroohoone ning Rinktines Urban arendusprojekt.
  Norras olid kolmanda kvartali suuremateks objektideks Blakstadi haiglahoone juurdeehitus ning Akersgata 8 büroohoone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.