Mait Kraun • 13. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: Dow Jones jõudis järjekordse rekordini

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturud lõpetasid päeva rekorditega ning Föderaalreserv tõstis ootuspäraselt intressimäärasid, vahendab MarketWatch.

Aktsiad kallinesid peaaegu kõigi sektorite lõikes, tõusu piiras aga finantssektori järsk langus, mis tiris Standard & Poor’s 500 indeksi lõpuks miinusesse. Dow Jones tõusis aga 0,33 protsenti ja lõpetas päeva 24 585 punktil.

Finantssektori aktsiad odavnesid kokku 1,3 protsenti. Finantssektori 67 suuremast ettevõttest lõpetas päeva positiivselt ainult 2 firmat, selgub FactSeti andmetest. Bank of America odavnes 1,6 protsenti, JPMorgan kukkus 1,3 protsenti ja Wells Fargo kaotas 1,5 protsenti.

Täna toimunud kohtumisel otsustas Föderaalreserv ka intressimäärasid tõsta. Baasintressimäära tõsteti 0,25 protsendi võrra 1,25-1,5 protsendi vahemikku. Fedi juht Janet Yellen ütles pressikonverentsil, et tööturg peaks püsima tugev, vaatamata sellele, et keskpank on rahapoliitikat karmistama asunud.

WTI toornafta odavnes 1 protsendi ning barrel maksab 56,6 dollarit. Kuld kallines 0,6 protsenti ja untsi eest tuleb välja käia 1248 dollarit. Dollar hakkas pärast Föderaalreservi otsust langema.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt