Artikkel
 • Jaga lugu:

  Apple tasub hiigelmaksu

  Kliendid Apple'i tooteid vaatamasFoto: EPA

  Apple teatas mahukatest investeeringutest USAsse ning 38 miljardi dollari suuruse maksu tasumisest. Tegemist on pärast hiljutist maksureformi ettevõtte kulukaima plaaniga, kirjutab Reuters.

  Viieaastane plaan näeb ette 30 miljardi dollari suurust kapitalikulu aastas, uue Campuse ehitust ning ühekordse 38 miljardi dollari suuruse maksu tasumist välismaal asuvalt rahalt.
  Peale Trumpi valimist on ettevõte oma Aasia tootmise pärast surve all. Kuigi Aasia tehastes pole Apple midagi muutnud ning ekspertide sõnul oleks iPhone’ide USAs valmistamine ebamõistlik, on ettevõte alustanud suurema panustamisega USA majandusse: alates kümnete miljardite kulutamisest kohalikele toodetele ja teenusepakkujatele kuni tarkvaraarendajateni, kes Apple’i rakendusi müüvad.
  Apple’i prognoos näeb järgmise viie aasta jooksul USA majandusse 350 miljardi dollari panustamist. Selle hulka kuulub 38miljardiline maks, 20 000 inimese palkamine ning kasvav äri USA toodete ja teenusepakkujatega. Selgusetuks jääb, kas tegu on juba varasema plaani uute lisandusega või tuuakse välismaale mõeldud investeeringud nüüd USAsse.
  Lisaks 38miljardilisele maksuarvele on ettevõttel kogunenud 97 miljardi dollari eest võlga, mida võeti dividendimakseteks ja aktsiate tagasiostuks.
  Intervjuus ABC Newsile küsiti Apple’i juhilt, Tim Cookilt, kas töökohtade loomise teated on seotud otseselt hiljutise maksureformiga. Antud vastus oli kaalutlev: „Suur osa sellest plaanist on maksureformi tulemus, samuti oleks me suure osa plaanist teinud ka ilma maksureformita.“
  Kolmandik investeeringutest läheb uutesse andmekeskustesse, mida vajatakse iCloudi, rakenduste poe ja Apple’i muusikateenuse jaoks, märkimaks pikaajaliste tellimusteenustetähtsust telefonide ja arvutite tootmise poolest tuntud firmale.
  Kui Apple’i investeeringud jätkuvad samal kursil, on USAsse planeeritud 30 miljardi näol tegu kolmandikuga järgmise viie aasta globaalsetest investeeringutest.
  Apple otsib asukohta ka oma uue Campuse ehituseks. Asukohta ega eelarvet seni teatatud ei ole. Avaldatud on, et esialgu hakkab seal paiknema klientide tehniline tugi ning asukoht saab avalikuks selle aasta jooksul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Rootsi keskpank kergitas intressimäära, uued tõsted juba silmapiiril
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Riksbank tõstab intressimäära sel aastal juba teist korda ning sellega tõuseb intressimäära tase 0,75 protsendini.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Rimi lõi koduveoks käed Starshipiga
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Tallinnas autonoomseid pakiveoroboteid testiv Starship sai pardale poeketi Rimi, mille kolmest Tallinna supermarketist saab nüüd kolme koti kaupa koju kaupa tellida.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.