• Jaga lugu:

  Krüptoturg langes tagasi novembri tasemele

  BitcoinFoto: Shutterstock

  Regulatsioonihirm on pühkinud krüptoturu väärtusest üle 50 protsendi.

  Kogu krüptoturg on jaanuari alguse väärtusest, mil turuväärtus jõudis 830 miljardi dollarini, kaotanud üle 50 protsendi. Praegu on turu väärtus alla 385 miljardi dollari.
  Bitcoin on kukkunud pea 15 protsenti, 8000 dollari piirimaile. Viimati oli krüptoraha sel tasemel novembri lõpus. Turuväärtuselt esikümnes olevad krüptorahad on kaotanud väärtusest vähemalt 20 protsenti.
  Eelmise aasta plahvatuslik tõus tõmbas endale regulaatorite tähelepanu. Osa ametnikke leiab, et kurjategijad kasutavad krüptovaluutasid rahapesuks. Indias nimetati krüptoturg suureks püramiidskeemiks ja lubati see hävitada. India rahandusministri sõnul võtab valitsus kasutusele kõik võimalikud abinõud, et eemaldada krüptovaluutad finantssüsteemist.
  Facebook teatas, et keelab kõik reklaamid, mis müüvad finantstooteid ja -teenuseid, mida seostatakse ebaausate või valelike teenustega, näiteks binaarsed optsioonid, ICOd ja krüptovaluutad. Turule on halvasti mõjunud ka 530 miljoni dollariline vargus Jaapani krüptoplatvormilt Coincheck. Kohtukutse said maailma kaks suurimat krüptoettevõtet Bitfinex ja Tether USAs.
  Samas teatas Lõuna-Korea finantsminister kõigile rahustuseks, et kuigi vahepeal räägiti platvormide keelustamisest, siis enam seda plaanis pole. 
  Rahvusvahelised regulaatorid arutavad krüptovaluutade reguleerimise üle järgmisel G20 kohtumisel märtsis. Briti Keskpanga juht Mark Carney ütles sel nädalal, et G20 peab mõtlema, kui lihtsalt peaks krüptovaluutad olema vahetatavad keskpankade poolt väljastatud valuuta vastu, samuti ka anonüümsuse rolli üle. Tema sõnul kasutatakse suurt osa krüptovaluutasid ebaseadusliku tegevuse jaoks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lasse Lehis: nikotiinipatjade näide – nutikas aktsiisipoliitika võimaldab üldiste maksude tõstmist vältida
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Cathie Woods ostis üle miljoni Twitteri aktsia peale selle juhi vahetust
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Pandeemia pärsib Eesti majanduskasvu üha vähem Oluliselt täiendatud!
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.