Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kuidas investeerides vähem makse maksta?

maksud
maksud  Foto: PantherMedia/Scanpix

Kõige valusamalt saavad maksustamisega pihta eraisikuna toimetavad väikeinvestorid, kuid riske leidub ka ettevõtte alt raha turgudele viies, tõdeti Jaak Roosaare, Märten Kressi ja Kristi Saare poolt korraldatud aktsiainvestorite koolituspäeval.

„Eraisikuna investeeringuid tegevad väikeinvestorid maksavad teatud olukordades maksudeks summaarselt teenitud kasumi suhtes ära rohkem kui kehtiv 20protsendiline tulumaksumäär nõuaks,“ rääkis naisinvestorite klubi asutaja Kristi Saare koolituspäeval. „Eriti valus on selline maksustamine siis, kui teenitud raha kohe ei kasutata, vaid see suunatakse edasi uutesse investeeringutesse,“ leidis ta.

„Mida kaugemale saad maksukohustust edasi lükata, seda kiiremini kasvab sinu portfell,“ rõhutas Saare seejuures maksukohustuse ajastamise olulisust. „Eesti maksusüsteem on üles ehitatud nii, et reeglina maksustakase rikkaks saamist, mitte rikas olemist – meil puuduvad igasugused luksusmaksud, kuid selle asemel maksustatakse jooksvat tulu teenimist,“ selgitas ta.

Kasuta investeerimiskontot

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt