• Jaga lugu:

  Soome küberturbefirma suuromanikku süüdistatakse siseringitehingutes

  Soome lippFoto: Scanpix / Reuters

  Põhjanaabrite küberturbefirma SSH suuromanikule Juha Mikkonenile esitati süüdistus seoses 2015. aastal väidetavalt toimunud siseringiteabe kuritarvitamisega, vahendab Helsingin Sanomat.

  Helsingi ringkonnaprokurör Mari Mattila kinnitas, et Mikkonenile on süüdistus tõepoolest esitatud, kuid selle sisu avalikustatakse alles tuleva aasta veebruaris, mil asja kohtus arutama hakatakse.
  Juha Mikkoneni advokaadi Kai Kotiranta sõnul ei ole Mikkonen kuulunud SSH siseringi ning tal ei ole ka siseringiteavet. "Asi puudutab investeerimismaailmas tavapäraseid plokktehinguid ja samal päeval toimunud tunduvalt väiksemaid oste. Börside ja turumehhanismide tundmine ei ole kuritegu," leidis Kotiranta. Advokaadi väitel põhinesid tema kliendi otsused avalikul teabel ja aastakümnete pikkusel kogemusel.
  SSH tehinguregistri andmete järgi müüs Mikkonen 28.-29. oktoobril 2015 1,5 miljoni euro eest 537 000 aktsiat firma teisele suuromanikule ja juhatuse liikmele Timo Syrjäläle. Tehingu mahu tõttu kerkis SSH väärtpaber aga 10% kõrgemale, mistõttu võis Mikkonen teenida väiksemate tehingutega umbkaudu 20 000 eurot.
  Siseteabe kuritarvitamise eest võib süüdimõistetule määrata rahalise karistuse või kuni kahe aasta pikkuse vangistuse.
  Juha Mikkoneni investeerimisfirmale Assetman kuulub suuruselt kolmas, 5,5-protsendine osalus 1995. aastal asutatud küberturbefirmas SSH Communications Security.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Kallas Ukraina ja Moldova kandidaatriigi staatusest: see on suurim edasiminek pärast NSVL-i lagunemist
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.
Eile andsid riigijuhid Brüsselis Ukrainale ja Moldovale Euroopa Liidu ametliku kandidaatriigi staatuse. Ka Ukraina presindet Volodõmõr Zelenskõi ütles, et see on nende riigi jaoks üks olulisemaid sündmusi pärast Nõukogude Liidu lagunemist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.