Äripäev • 24. juuli 2018 kell 11:18

Investor: kõige suurem oht turgudele on Föderaalreserv

USA investor Daniel Loeb soovitab investoritel kaubandussõja ära unustada ja taibata, et suurim oht turgudele on Föderaalreserv.

Foto: Scanpix

Riskimaandusfondi Third Point LLC looja Daniel Loeb ütles MarketWatchile, et kuigi USA majandus näitab kasvumärke, heidaks Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsused, millega majandust taas „normaliseerida“ püütakse, turgudele kaikaid kodaraisse.

„Kõige olulisem faktor, mida jälgida, on Föderaalreservi tegevus. Kui Fed plaanib patsiendi tappa agressiivse sekkumise tõttu intressimäärade tõstmisega, siis patsiendi praegune tervis on ebaoluline,“ põrutas Loeb.

Alates 2015. aastast on Fed teinud juba viis intressimäärade tõstmise otsust ning Loeb kardab, et kui neid veel juurde tuleb, ei aita turge enam head majandustulemused ega ka Donald Trumpi maksureformist kättevõidetud raha.

Hetkel kuum