Autoturg künnab põhja

Volkswagen on autotootjana muutunud investoritele taas huvitavaks, samuti näeb selles kasvupotentsiaali investor Toomas.  Foto: EPA
Aivar Õepa • 31. august 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Autofirmade aktsiad on oma viimaste aastate hinnatipust 10–60 protsenti madalamal, mis on vähemalt osa aktsiaid teinud juba atraktiivsemaks. Uue investeeringuna soetas juulis Volkswageni aktsiaid näiteks LHV Maailma Aktsiad Fond.

Erinevalt tipunaftast ehk naftatootmise kõrgpunktist, mis kuidagi kätte jõuda ei taha, on autonduse tipp käegakatsutav reaalsus. Ja selle autotootmise tipu järgse aja elavad üle need autofirmad, kes oskavad muganduda ja muutuda.

Uute autode turg kuivab kokku

Autotööstuse endiste tippjuhtide konsultatsioonifirma Berylls Strategy Advisors peakorteriga Münchenis avaldas augusti keskel oma ennustuse USA autoturu arengust. Oma suuruse tõttu ja ka seetõttu, et turu kohta on kõiksugust statistikat saadaval, on just USA turg autonduse tipu kuulutajate suure tähelepanu all.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt