Indrek Mäe • 26. september 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kohvi ei tasu varsti puu otsast ära korjatagi

Colombia ja Guatemala kohvitootjatega hinnangul on lihtsam kohv puu otsa jätta, kirjeldas Pauligi kohvidivisjoni ostuosakonna juht Andras Koroknay-Pal madala kohvi hinna mõju. Kes tahab kohvi börsihinnaga aga raha teenida, peab ennast rahututeks liikumisteks valmis panema.

Peruu kohvitootjad võistlevad juba Colombia ja Brasiiliaga.   Foto: Scanpix

„Madal kohvi hind mõjutab väikeseid Kesk-Ameerika ja Aafrika farmereid, kel pole praeguse hinna juures kohvi korjamine enam kasumlik, sest tootmiskulud hakkavad ületama müügihinnast saadud tulu,“ ütles Pauligi kohvidivisjoni ostuosakonna juht Andras Koroknay-Pal Äripäevale. „Rääkisin Colombia ja Guatemala kohvitootjatega ja nende hinnangul on lihtsam kohv puu otsa jätta,“ nentis ta.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt