Rait Kondor • 28 jaanuar 2019

Keemiaettevõtte Entegris ostab Versumi nelja miljardi dollari eest

Pooljuhtide plaat Pekingi Unigroup uurimiskeskuses.  Foto: Scanpix/REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Mikroprotsessoreid tootvate ettevõtete jaoks kemikaale tootev Entegris teatas esmaspäeval, et ostab oma USA rivaali Versum Materials ligikaudu nelja miljardi dollari eest. Entegris pakub Versumi ülevõtmise eest enda aktsiaid, vahendab Reuters.

2018. aastal langes Versumi aktsia hind 27%, kuna mikrokiipide nõudlus saavutas oma tipu ning selle tööstusharuga seotud aktsiad tulid aasta lõpus allapoole.

Versumi aktsia tõusis esmaspäeval ülevõtmise uudise mõjul esialgu 12% 35,37 dollarini, mis oli veidi kõrgem tase, kui 11% suurune preemia, mida pakkus Entegris. Päeva lõpuks kerkis Versumi aktsia 15,8% 36,67 dollarini. Versumi aktsionärid saavad pakkumise kohaselt iga aktsia eest 1,12 Entegrisi aktsiat.

Entegris, mis säilitab ühendatud firmas 52,5% suuruse osaluse, tõusis täna börsil 5,9% 33,16 dollarini. Entegris avaldas täna ka esialgsed neljanda kvartali tulemused, mis näitasid firma müügikäibe 15% suurust aastast kasvu.

Entegrisi juht Bertrand Loy ütles pressikonverentsil, et panused tehisintellektile, asjade interneti tootmisele ja pilveteenustele peaksid andma Entegrisi tööstusharule lähiaastatel tugeva tõuke.

Hetkel kuum