• Nvidia graafikakaarte ostetakse vähem, sest kaevandajad on tekitanud järelturul suure pakkumise.Foto: Shutterstock
  Jaga lugu:

  Nvidia aktsia langes pärast tulemusi 17%

  Nvidia aktsia langes eile pärast börsipäeva lõppu järsult, sest kiibitootja kasum ja väljavaade olid oodatust tunduvalt kehvemad ning krüptovaluutade hinna langus tekitas suured varud.

  Nvidia aktsia kukkus New Yorgi börsi järelturul 18 protsenti, 168 dollarini. Viimase kolme kuu jooksul on Nvidia odavnenud 21,9 protsenti, PHLX pooljuhtide indeks on samal ajal kukkunud 7,4 protsenti.
  „Mängudega seotud käive oli oodatust väiksem ning neljanda kvartali väljavaadet mõjutas negatiivselt mitme toote liigselt suur varu,“ ütles Nvidia finantsjuht Colette Kress oma avalduses. „Me usume, et tegemist on lühiajalise probleemiga ning see lahendatakse 1–2 kvartali jooksul. Oleme jätkuvalt enesekindlad oma konkurentsivõimes ja turuperspektiivis.“
  Mängudega seotud käive kasvas kolmandas kvartalis 13 protsenti, 1,76 miljardi dollarini. Wall Streeti analüütikud ootasid numbriks 1,91 miljardit dollarit, vahendab MarketWatch.
  Kaevandajad müüvad kiipe
  Suurem osa krüptovaluutadest saavutas eelmise aasta lõpus hinnatipu, mille järel on turg kukkunud umbes 70 protsenti. Paljud krüptoraha kaevandajad on tegevuse lõpetanud ning pannud oma graafikakaardid müüki, mis tähendab, et seadmeid on järelturul rohkem. Nvidia asutaja ja tegevjuht Jensen Huang ütles, et ka teistel ettevõtetel on sama probleem.
  „Varude suurus pole ainult meie probleem, see on probleem ka teiste brändide jaoks,“ nentis Huang. AMD aktsia langes eile järelturul 6,4 protsenti.
  Nvidia seletas, et praegu on neil liiga palju vanema põlvkonna Pascali kiipe – Pascal on kiibiarhitektuur, mis asendatakse Nvidia uue Turingi arhitektuuriga. Need kiibid on mõeldud professionaalidele ja mänguritele.
  Varude ulatus üllatas
  Nvidia prognoosib, et nende neljanda kvartali käive ulatub 2,65–2,75 miljardi dollarini, analüütikud ootasid prognoosiks 3,4 miljardit dollarit. Tõsi, varudega seotud probleem ei olnud uudis, aga selle ulatus oli üllatuseks.
  Ettevõtte puhaskasum kasvas 8 protsenti, 1,23 miljardi dollarini (1,97 dollarit aktsia kohta). Kohandatud kasum oli 1,84 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,71 dollarit aktsia kohta ja kohandatud kasumiks 1,93 dollarit aktsia kohta.
  Kolmanda kvartali käive suurenes 20 protsenti, 3,18 miljardi dollarini. Wall Street ootas 3,24 miljardi suurust käivet.
  Nvidia aktsia jõudis rekordini selle aasta 3. oktoobril, mil ühe aktsia eest tuli välja käia 289,36 dollarit. Alates sellest on ettevõte odavnenud 42 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.