• Nvidia graafikakaarte ostetakse vähem, sest kaevandajad on tekitanud järelturul suure pakkumise.Foto: Shutterstock
  Jaga lugu:

  Nvidia aktsia langes pärast tulemusi 17%

  Nvidia aktsia langes eile pärast börsipäeva lõppu järsult, sest kiibitootja kasum ja väljavaade olid oodatust tunduvalt kehvemad ning krüptovaluutade hinna langus tekitas suured varud.

  Nvidia aktsia kukkus New Yorgi börsi järelturul 18 protsenti, 168 dollarini. Viimase kolme kuu jooksul on Nvidia odavnenud 21,9 protsenti, PHLX pooljuhtide indeks on samal ajal kukkunud 7,4 protsenti.
  „Mängudega seotud käive oli oodatust väiksem ning neljanda kvartali väljavaadet mõjutas negatiivselt mitme toote liigselt suur varu,“ ütles Nvidia finantsjuht Colette Kress oma avalduses. „Me usume, et tegemist on lühiajalise probleemiga ning see lahendatakse 1–2 kvartali jooksul. Oleme jätkuvalt enesekindlad oma konkurentsivõimes ja turuperspektiivis.“
  Mängudega seotud käive kasvas kolmandas kvartalis 13 protsenti, 1,76 miljardi dollarini. Wall Streeti analüütikud ootasid numbriks 1,91 miljardit dollarit, vahendab MarketWatch.
  Kaevandajad müüvad kiipe
  Suurem osa krüptovaluutadest saavutas eelmise aasta lõpus hinnatipu, mille järel on turg kukkunud umbes 70 protsenti. Paljud krüptoraha kaevandajad on tegevuse lõpetanud ning pannud oma graafikakaardid müüki, mis tähendab, et seadmeid on järelturul rohkem. Nvidia asutaja ja tegevjuht Jensen Huang ütles, et ka teistel ettevõtetel on sama probleem.
  „Varude suurus pole ainult meie probleem, see on probleem ka teiste brändide jaoks,“ nentis Huang. AMD aktsia langes eile järelturul 6,4 protsenti.
  Nvidia seletas, et praegu on neil liiga palju vanema põlvkonna Pascali kiipe – Pascal on kiibiarhitektuur, mis asendatakse Nvidia uue Turingi arhitektuuriga. Need kiibid on mõeldud professionaalidele ja mänguritele.
  Varude ulatus üllatas
  Nvidia prognoosib, et nende neljanda kvartali käive ulatub 2,65–2,75 miljardi dollarini, analüütikud ootasid prognoosiks 3,4 miljardit dollarit. Tõsi, varudega seotud probleem ei olnud uudis, aga selle ulatus oli üllatuseks.
  Ettevõtte puhaskasum kasvas 8 protsenti, 1,23 miljardi dollarini (1,97 dollarit aktsia kohta). Kohandatud kasum oli 1,84 dollarit aktsia kohta. Analüütikud ootasid puhaskasumiks 1,71 dollarit aktsia kohta ja kohandatud kasumiks 1,93 dollarit aktsia kohta.
  Kolmanda kvartali käive suurenes 20 protsenti, 3,18 miljardi dollarini. Wall Street ootas 3,24 miljardi suurust käivet.
  Nvidia aktsia jõudis rekordini selle aasta 3. oktoobril, mil ühe aktsia eest tuli välja käia 289,36 dollarit. Alates sellest on ettevõte odavnenud 42 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.