Jaga lugu:

Mastercardil sarnaselt Visaga tugev kvartalitulemus

Mastercardi logo maksekaardil.  Foto: Scanpix/REUTERS/Thomas White

Maksekaartide väljastaja Mastercard teatas täna sarnaselt konkurent Visaga oodatust suuremast kvartalikasumist tänu tugevale pühadeaegsele tehingute arvu kasvule, vahendab Reuters.

USA eelmise aasta lõpu pühadeaegne müügikäive oli viimase kuue aasta suurim, aidates kaasa nii Visa kui ka Mastercardi heale tulemusele, kuna tugev majanduse seis aitas tarbimisele ning sellega seoses maksekaartide kasutamisele kaasa. Madal töötuse määr ning kasvavad palgad aitasid tarbijate kindlustundel tõusta oktoobris ligikaudu paarikümne viimase aasta kõrgeimale tasemele.

Mastercardi müügikäive oli neljandas kvartalis 3,8 miljardit dollarit, mis vastas analüütikute ootustele. Kohandatud puhaskasum oli 1,55 dollarit aktsia kohta, mis oli analüütikute prognoosist kolm senti parem. Kohandatud puhaskasum kasvas aastaga 33% 1,61 miljardi dollarini.

Kvartalis vahendas Mastercard 20,1 miljardit tehingut, mille kogumaht oli 1,5 triljonit dollarit. Tehingute arv kasvas aastaga 17% ning tehingute maht 14%.

Mastercardil on väljastatud 2,5 miljardit kaarti, mis tähendab, et aastaga kasvas väljastatud kaartide arv 7%.

Kui vaadata müügikäivet lähemalt, siis näeme, et tehingute töötlemise tasud kasvasid aastaga 17% 1,9 miljardi dollarini ning ülepiiriliste maksete tasud kasvasid valuutakursside kõikumist arvesse võtmata 16% 1,2 miljardi dollarini. Kui arvestada dollaris, siis ülepiiriliste maksete mahu kasv oli 13,8%, võrreldes aasta varem näidatud 22,4% suuruse kasvuga.

Mastercard pani kvartalis kohtuprotsessi kuludeks kõrvale 757 miljonit dollarit. Sellest 654 miljonit dollarit moodustas trahv Euroopa Komisjonilt ning 103 miljonit dollarit Euroopa kaupmeestele mõeldud hüvitiste jaoks.

Konkurent Visa oli kolmapäeval teatanud 18% suurusest kasumi kasvust neljandas kvartalis 5,5 miljardi dollari suuruse müügikäibe juures. Visa vahendas kvartalis 33,9 miljardit tehingut, mis on 11% rohkem, kui aasta varem.

Visa tegevjuht Alfred Kelly juhtis analüütikutele antud konverentsikõnes tähelepanu, et teatud poliitilised riskid, nagu USA valitsuse töö seiskumine jaanuaris ning Brexiti küsimus, “on hakanud teatud mõju tarbijatele avaldama.”

Kolmapäeval 2,4% tõusnud Mastercardi aktsia on täna lisanud hinnale veel 3,75%, olles jõudnud 211,67 dollarini. Visa aktsia, mis kolmapäeval tõusis 1,9%, on täna langenud 2,9% 133,55 dollarini. Mastercardi aktsia tipptase oli eelmise aasta 3. oktoobril 223,13 dollari peal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum